Thermo fysische methode

Warmtecabine

Bodycenter Gilze hanteert de Thermo Fysische Methode. Bij deze methode lig je in een verwarmde cabine en maak je doelgerichte bewegingen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van weerstanden op hand- en voethoogte.

Bodycenter Gilze heeft de warmtecabines ingericht met infrarood warmte, dat heeft veel voordelen. De intense dieptewerking van de infrarood warmte simuleert onder andere de stofwisseling en zorgt voor een intensieve doorbloeding van de huid, spieren en organen. Zuurstof en bouwstoffen worden beter door de spieren opgenomen. Afvalstoffen worden sneller uit het lichaam verwijderd.

In de cabines wordt gebruik gemaakt van weerstanden op hand en voet hoogte. De liggende bewegingen ontlasten de rug en gewrichten. De warmte voorkomt spierpijn en geeft een aangenaam, ontspannen gevoel. Het hoofd houdt men koel, dit ligt buiten de cabine.

De trainingen worden intensief begeleid. Wij letten op uw houding. Het gehele proces wordt ook ondersteund met wekelijkse wegingen en maandelijkse metingen. Hoeveel centimeter heeft u eraf gesport?

Juist omdat het sporten in de warmtecabine maar een half uur duurt, dit staat gelijk aan 1,5 uur fitnesstraining, is dit voor veel mensen de uitkomst en kunt u toch op gewicht blijven.

Wanneer u 1x per week in de cabine sport, kan dit al volstaan om uw gewicht te onderhouden. U maakt dan namelijk ook gebruik van alle begeleidingen, zodat u continu bewust en gezond met uw lichaam bezig bent.

• Verlies van centimeters
• Spierversteviging
• Verhoogde verbranding
• Afname cellulitis
• Verbetering van de conditie
• Verhoogde doorbloeding

Ozon stoomcabine
Onderdeel van het totale programma is de ozonbehandeling. Zittend in de ozon stoomcabine geniet u van de weldadigheid van deze therapie. De stoom opent de poriën en de ozon dringt door in de opperhuid. Een verbeterde stofwisseling en bloedcirculatie zorgen ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd.
Bij deze therapie zit u heerlijk ontspannen in een ozon stoomcabine. Ook deze cabine heeft een temperatuur van ca. 38 graden. Deze temperatuur is aan te passen aan uw wensen. De stoom opent de poriën en de ozon dringt door in de opperhuid. Een verbeterde stofwisseling en bloedcirculatie zorgen ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Het gevolg: de huid wordt gezonder, zachter en elastischer. Tevens verhoogd de ozon stoomcabine de weerstand. U voelt zich fitter en energieker.